Поліція Херсонщини зареєструвала 62 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства

5 лет назад 0

Станом на 16:00 поліція Херсонщини зареєструвала 62 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства під час голосування, які надійшли від громадян, кандидатів у депутати, спостерігачів та виявлені безпосередньо працівниками поліції. Це 34 інформації про незаконну агітацію, 5 — пошкодження майна, 3 – спроби винесення бюлетеня, 2 – відсутність осіб у списках, 1 – пошкодження бюлетеня, 1 – фотографування бюлетеня та 13 інших.

Відкрито 5 кримінальних проваджень: Корабельним (2) та Дніпровським (1) відділеннями поліції за ч.1 ст.158-1 Кримінального кодексу України «Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз», 1 провадження відкрите Білозерським відділенням поліції за ч.1 ст.259 КК України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності», 1 кримінальне провадження Голопристанським відділенням поліції за ч.2 ст.160 КК України «Підкуп виборця, учасника референдуму».

Так, у Голопристанське відділення поліції надійшло повідомлення від кандидата у народні депутати, що у місті Гола Пристань та с.Нова Збур’ївка біля дільниць він виявив громадян, які, можливо, вели облік виборців з метою їх підкупу за одного з кандидатів. На місця подій прибули слідчо-оперативні групи. Правоохоронці виявили у вказаних громадян листки з анкетними даними і телефонами виборців. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.160 Кримінального кодексу України «Підкуп виборця, учасника референдуму». Триває подальше встановлення усіх обставин події.

Шановні громадяни! Не порушуйте публічний порядок на виборчих дільницях, голосуйте виключно у передбаченому законом порядку, а про всі виявлені правопорушення інформуйте працівників поліції або за телефоном «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області