Політичні маніпуляції навколо футбольних майданчиків в Олешках

4 года назад 0

Саме так виглядають спроби створити конфлікт навколо футбольних майданчиків в Олешківській гімназії та Олешківській спеціалізованій школі № 4, — вважає голова Олешківської районної ради Павло Потоцький, який звернувся до батьків, дітей та всіх жителів міста Олешки з роз’ясненнями позиції районної ради в цьому конфліктному питанні:
— Доводжу до Вашого відома, що ще 02 листопада 2018 року рішенням Олешківської районної ради з районного бюджету було виділено кошти у сумі 1 млн 601 тис 966 грн на співфінансування будівництва майданчиків для міні-футболу у м. Олешки житлоселище, 1 а (Олешківська ЗОШ № 4) та вул. Параходна, 27 (Олешківська гімназія), що становило 50%.
Кошти за угодою було передано до обласного бюджету. Замовником будівництва цих спортивних майданчиків був Департамент будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської обласної державної адміністрації.
Я, як голова Олешківської районної ради, неодноразово звертався до Херсонської ОДА та Департаменту ОДА, який був замовником робіт з приводу передачі цих майданчиків у спільну власність територіальних громад Олешківського району.
Згідно листа першого заступника голови Херсонської ОДА Д.Бутрія станом на листопад 2019 року будівництво спортивних майданчиків, які знаходяться у закладах освіти м. Олешки виконано в повному обсязі і після отримання виконавчої документації та розрахунків вказані об'єкти будуть передані Департаментом будівництва комунальній установі районної ради для подальшої їх експлуатації.
Також в листі ОДА зазначено, що залишок коштів від будівництва цих майданчиків у сумі 169,8 тис грн було повернуто районній раді в районний бюджет.
Виходячи з вищевикладеного, жодні боргові зобов'язання перед Департаментом будівництва у районної ради відсутні. Навпаки надлишкові кошти, які перерахувала районна рада до обласного бюджету були нам повернуті. Оскільки вартість майданчиків вийшла меншою за раніш заявлену і вартість одного футбольного поля становила 1474934,40 грн.
Впевнений, що зараз деякі політики, які залишились на узбіччі політичного життя намагаються грати на цій проблемі, втягуючи у конфлікт керівників закладів освіти, педагогічні колективи, батьків та їх дітей.
Але не зважаючи на всі закиди деяких "політиків", депутатський корпус Олешківської районної ради завжди працював і буде працювати лише в законному полі, — наголосив голова Олешківської районної ради Павло ПОТОЦЬКИЙ .