Понад 3700 одинадцятикласників Херсонщини завершили навчання в школах

2 дня назад 0

У трьох містах України відбулись урочисті заходи для випускників Херсонщини. Цього року понад 3700 одинадцятикласників регіону завершили навчання.

Про це  в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі йдеться про те, що в Івано-Франківську, Кривому Розі та Києві  відбулися урочистості з нагоди вручення документів про освіту та медалей випускникам закладів загальної середньої освіти Херсонської області. Зазначається, що цього року понад 3700 одинадцятикласників Херсонщини завершили навчання, 168 з них за високі результати у навчанні отримали "золоті" медалі, ще 38 – "срібні". Фото: Херсонська ОВА У пресслужбі додали, що заходи пройшли за ініціативи Херсонської обласної військової адміністрації та за підтримки численних партнерів. До привітань також долучилися представники місцевої влади регіонів та очільники тимчасово окупованих та деокупованих громад Херсонщини. Фото: Херсонська ОВА Раніше повідомлялось про те, що  у Херсонській громаді розпочали навчання близько 25 тисяч школярів. Через складну безпекову ситуацію воно відбувалось у дистанційному форматі. Станом на 24 лютого 2022 року у школах Херсонської громади навчалося майже 35 тисяч дітей. У минулому навчальному році до навчальних закладів громади набрали півтори тисячі першачків. За інформацією управління освіти Херсонської міської ради, дистанційне навчання здійснювали 52 школи. Через російську агресію у Херсонській громаді повністю зруйновані одна школа і два дитсадки. В багатьох навчальних закладах вибиті вікна, пошкоджені дахи та стіни. Зокрема, внаслідок російських ворожих обстрілів на території Херсонської міської територіальної громади на початок навчального року 26 дітей були поранені та дві дитини загинули.

 Також йшлося про те, що  з 26 громад Херсонської області взяли участь у загальнонаціональній акції єднання та віри "Випускники-2024 для майбутніх поколінь".