Поради як легко перейти на літній час

6 лет назад 0

У 2018 році перехід на літній час відбудеться в ніч з 24-го на 25-е березня . Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину вперед о 3 годині ранку . Цей процес завжди пов'язаний зі зміною ритму життя, а отже – з додатковим стресом.

Люди найважче переносять саме перехід на літній час, а не зимовий, адже вставати треба на годину раніше. Часто скаржаться на втомлюваність, зниження працездатності, дратівливість і депресію. Найбільше годинну зміну в часі відчувають на собі люди, що мають проблеми з кров'яним тиском та захворювання серця.

5 правил для комфортного переходу на літній час  із найменшими наслідками для здоров'я:

Лікарі радять готуватись мінімум за 2 тижні. Тоді переведення годинників на літній час не спричинить сильний стрес в організму.

Свіже повітря і регулярні прогулянки повинні бути невід'ємною частиною здорового способу життя кожної людини.

Приблизно за тиждень до майбутнього переведення годинників варто почати лягати спати раніше. Так організм зможе адаптуватися до прийдешнього зрушення в розпорядку дня.

Намагайтеся уникати стресу і знижувати навантаження на мозок і нервову систему в дні, що передують переведенню годинників, а також у перші тижні після нього. Ризик інсультів після переходу на літній час зростає на 8%.

Увімкніть зранку ритмічну музику, вона забезпечить вам бадьорий підйом і надасть позитивної енергії на весь робочий день. Легко прожене сонливість контрастний душ.