Повідомлено про підозру «чиновницям» окупаційного «Херсонського обласного центру гігієни та епідеміології»

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур двом жителькам регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомила пресслужба Скадовської окружної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані влітку 2022 року пішли на співпрацю з окупаційною владою та обійняли посади у захопленому «Херсонському обласному центрі контролю та профілактики хвороб», перейменованому на «Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології». 
 
Жінка 54-х років стала так званим «головним бухгалтером». Її 58-річна колега «очолила» структурний підрозділ установи у Скадовську. 
 
На посаді одна керувала матеріальним та економічним відділами, нараховувала та видавала заробітну плату у рублях. Інша, очоливши підрозділ, розподіляла функціональні обов'язки, контролювала діяльність підлеглих та дотримання ними трудової дисципліни. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.