Повідомлено про підозру жителю Херсонщини, який отримав «мандат депутата обласної думи»

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 1 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1  КК України). 
Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 48-річний підозрюваний у серпні 2023 року вступив до лав партії «єдина росія» та взяв участь у виборах до незаконного органу влади – «Херсонской областной думы первого созыва». 
 
Після отримання мандату «депутата обласної думи», чоловіка обрали так званим «головою комісії по контролю за достовірністю відомостей про прибутки, майно і зобов’язання майнового характеру», пізніше він став «членом комітету по фінансам та бюджету». 
 
Крім того, у березні 2024 року, перебуваючи на окупованій території Генічеського району, підозрюваний агітував місцеве населення брати участь у «виборах президента рф». А також популяризував незаконну владу регіону та дії країни-агресорки в цілому. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.