Провідні агропідприємства Херсонщини та Миколаївщини обмінюються досвідом

2 года назад 0

Молочна продукція «Торговий дом «Долинское» відома своєю якістю, а відтак і користується попитом. Нині підприємство є одним із лідерів серед українських виробників молока.
Для виробництва тут свого часу створили всі умови – стовідсотково реконструювали ферму, перетворивши її на сучасний комплекс, кардинально оновили поголів’я — наразі тут за принципово новим форматом утримуються понад 4 тисячі корів елітних порід. Одна корова дає 31-32 кг молока на день, добові надої – на рівні американських та європейських господарств.
60% молока у підприємства купує світовий лідер із закупівлі сировини ТОВ «Данон Дніпро», щоденно реалізується 40 тонн молока екстра-ґатунку.
Та, не зважаючи на перелічені здобутки, директор компанії «Агропродукт, ЛТД», до складу якої входить «Торговий дом «Долинское», Володимир Хвостов переконаний, що новий досвід ніколи не буває зайвим. За ним поїхав до свого колеги у сусідню Миколаївську область в село Воєводське.
«День розпочався з візиту на Миколаївщину. На запрошення свого товариша Олександра Остапенка відвідав його агропідприємство «Промінь». Говорили про тваринництво, молочне скотарство, ну і, звичайно, ділилися успішним досвідом. Ми схожі у веденні бізнесу, адже господарство Олександра, так само як і моє, взяло курс на розвиток тваринництва, виконуючи дві головні функції, властиві бізнесу: дає роботу та створює додану вартість. Все це – в рамках забезпечення продовольчої безпеки нашої країни», — написав Володимир Хвостов у Фейсбуці.
Він також зазначив, що молочний комплекс «Промінь» оснащений доїльним залом шведської компанії DeLaval типу «карусель» на 80 місць, до слова, єдиним в Миколаївській області. Така технологія дозволяє одночасно за годину доїти 400-600 корів, без стресу для тварин.
«У моїх планах – розширення виробництва МТФ, відкриття подібного доїльного залу на нашій фермі в Долинському, а також збільшення дійного поголів‘я з 1500 до 3200. Тож, досвід аграріїв-сусідів для нас важливий», — поділився Володимир Хвостов.
Молочний комплекс СТОВ «Промінь» знаходиться на півночі Миколаївщини в селі Воєводське. Нині в обробітку у підприємства – близько 7 тисяч га земель, тут є елеваторний комплекс і комбікормовий завод, автопарк і будівельна бригада. Втім, пріоритетний напрямок роботи — тваринництво, яке активно розвивають, зокрема, мають унікальний крос-корівник. І саме за досягнення у молочному скотарстві, ферма СТОВ «Промінь» – у списку найкращих в Україні.
Сподіваємося, що обмін досвідом між двома провідними підприємствами піде на користь обом і обернеться новими успішними результатами.
Олена РЄЗНІЧЕНКО