Результативний бартер: від Херсонщини у Верховну Раду проходить «Слуга народу» Козир

2 года назад 0

31 жовтня в Україні відбулися  проміжні вибори у Херсонській області (184 округ) до Верховної Ради. Станом на 15:00 опрацьовано майже всі протоколи (99,46%). Уточнення чекають по одній дільниці. За результатами голосування, як повідомляє спостерігач Руху ЧЕСНО, перемагає ексголова Херсонської ОДА Сергій Козир , якого висунула партія "Слуга народу". За нього віддали голоси 64,58% виборців. 

Такий значний відсоток підтримки Козир має завдяки тому, що буквально за кілька днів до виборів його конкурента Лагуту з партії “Нам тут жити” призначили головою Херсонської ОДА в обмін на підтримку провладного кандидата, про що повідомляв Рух ЧЕСНО.

На другому місці кандидат від Європейської солідарності Ігор Йосипенко. За нього проголосувало 14,29% виборців.

ОВК розпочала прийом протоколів з 23:30, але основний наплив документів почався після опівночі, адже низка членів ДВК після підрахунку, чекали, щоб підписати протокол 1 листопада, щоб отриматидобові за 2 дні роботи.

Протягом ночі ОВК опрацювала понад 70% протоколів, відправивши на доопрацювання протоколів майже кожну третю комісію. Про це повідомляє спостерігач Руху ЧЕСНО Сергій Нікітенко.

Як раніше повідомляв Рух ЧЕСНО, вночі деякі члени комісій переписували протоколи просто на сходах чорного ходу приміщення, де знаходиться ОВК.

Рух ЧЕСНО вже писав про те, що на ОВК у місті Херсон у першій половині дня з’явився перший віцеспікер Олександр Корнієнко разом з депутаткою від “Слуги народу” Роксоланою Підласою. Корнієнко прокоментував Руху ЧЕСНО, що він приїхав на ОВК як народний депутат. 

Це вже традиція, коли парламентарі, які уособлюють центральну владу, приїздять на мажоритарний округ під час виборів. Навесні був такий випадок на Франківщині, тоді приїздив “десант” нардепів “Слуги народу” на чолі з Миколою Тищенком.

ЧЕСНО