«РФ неприцільно стріляє в напрямку Херсона. У відповідь ми накриваємо їх вогнем» — пресофіцер тактичної групи «Грім»

1 год назад 0

Тактика російської армії — неприцільно стріляти в напрямку Херсона. Українські військові вираховують позиції РФ та накривають їх вогнем. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив пресофіцер тактичної групи "Грім" Дмитро Плетенчук.

"Щодо пересування лінії фронту казати не можна. Щодо тактики росіян вона через це так само незмінна. Стріляють в напрямку Херсона неприцільно, тобто, б'ють кудись. Вони намагаються це робити максимально швидко і не точно, бо ми накриваємо вогнем у відповідь" , — каже Плетенчук.

Від російських обстрілів найбільше потерпають населені пункти навколо Херсона, говорить пресофіцер тактичної групи "Грім".

"Вчора в нас 18 поранених, серед них один чоловік загинув. Одна дитина поранена, хлопець вчора був важкий, зараз його стан стабільний. Сьогодні так само є поранені та загиблий", 
— каже Дмитро Плетенчук.

За словами пресофіцера, Сили оборони спостерігають, реагують на усі дії російських військових.

"Берег замінований. Армія РФ про це знає, також ми попередили місцеве населення. Ще залишилось багато роботи після росіян в плані розмінування", — сказав Плетенчук.

Що відомо

  • Сьогодні, 3 березня, у Херсоні внаслідок обстрілів поранена 48-річна працівниця одного з місцевих підприємств. Також російські військові атакували населені пункти Херсонщини. Внаслідок обстрілів поблизу Томариного загинув тракторист, в Козацькому дві людини поранені.
  • Впродовж 2 березня російська армія здійснила 65 обстрілів Херсонщини, з важкої артилерії та "Градів" випустила по території області 366 снарядів.
  • На Херсонському напрямку протягом доби російські військові обстріляли Веселе, Берислав, Чорнобаївку, Антонівку та Херсон.
  • 2 березня російська армія вдарила з дронів по селищу Козацьке Бериславського району. Поцілили в чергу людей, яка стояла за гуманітарною допомогою біля школи. Поранені дев'ять людей, серед них — неповнолітня дитина. Четверо поранених — у важкому стані.