Рідні хочуть вшанувати пам’ять військового та співзасновника ветеранської піци в Херсоні Сергія Зелінського

3 месяца назад 0

19 липня мав би святкувати свій день народження загиблий військовий, один зі співзасновників ветеранської піци в Херсоні „Sale e Pepe“ Сергій Зелінський. Рідні та друзі хочуть вшанувати пам'ять Сергія й до цього дня створити кепшн-відео.

Про це “Вгору” розповіла сестра Сергія Альона Зелінська.

Вона зазначила, що рідні Сергія хочуть розповісти про нього, адже він був дуже скромною людиною.

Для цього вони лімітовану серію футболок з авторськими принтами, присвяченими Сергію. 100% коштів від їх продажу використають для вшанування пам'яті військового. Придбати футболки можна до 20 червня .

За словами Альони, ініціатором виступив друг і бізнес-партнер Сергія Віталій Лелюк. Він запропонував цю ідею ще торік, але рідні тоді були не готові.

На футболках зображенні Сергій, написи “Марафон” і “Будь справжнім”. 

Сестра зазначила, що у Сергія Зелінського був позивний “Марафон”. Чоловік захоплювався марафонським бігом. Зокрема, брав участь у подоланні 50-кілометрової дистанції в пустелі, в Олешках на Херсонщині. Взагалі його життя асоціювали з марафонською дистанцією.

“Льоля, життя і всі ці заходи це не спринтерський забіг, це марафонська дистанція. Ти завжди маєш розраховувати сили. Аби ти розуміла, що швидко нічого не відбувається, особливо, в органах місцевого самоврядування”,  – згадує сестра Сергія.

Також всі, хто його знали, про нього кажуть, як про світлу та позитивну людину. А сестра, згадує, що називала його завжди “Людиною сонцем”:

“Тому на логотипі на футболці Сергій біжить на фоні сонця. І його фото у військовій формі – цим закінчився його марафон. Це те, чого він прагнув”, — додала Альона.

Сергій Зелінський , головою громадської організації учасників АТО Білозерського району. У 2015 році він організовував відпочинок біля моря для учасників бойових дій на сході. Там він познайомився з Віталієм Лелюком. 

У березні 2018 року волонтер Сергій Зелінський та ветерани АТО Віталій Лелюк і Віктор Алексеєнко в Херсоні піцерію "Sale e Pepe" (з італ. – Сіль та перець). Чоловіки піцерію як соціальний бізнес, що має на меті полегшити адаптацію демобілізованим військовим та допомогти сім’ям постраждалих від війни на сході. На початку в піцерії працювали лише ветерани АТО, потім переважно молоді хлопці та дівчата.

Сергій 6 червня 2023 року під час виконання бойового завдання.