Роботине залишається українським, а Кринки ворог не спромігся взяти попри заяви РФ, — військовий

4 месяца назад 0

Під Кринками постійно тривають жорстокі бої, ворог намагається виконати своє завдання щодо скидання українців у Дніпро. Окупантам це не вдається через контрбатарейну боротьбу ЗСУ з правого берега, каже військовий Сергій Братчук.

На цей момент окупанти намагаються закріпитись на залишках роботинської школи на Запоріжжі й вже звідти рухатися уперед, щоб зрізати роботинський виступ. Але треба зрозуміти, що Роботине зараз вже не існує, а його залишки перетворились у сіру зону, яка повністю контролюється артилерією ЗСУ. Про це  розповів військовий, речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

Він акцентує, що ворог намагається вгризатися в землю, будувати відповідну фортифікацію, але це дуже важко, тому що артилерія України не дає окупантам жодного шансу. В цілому, ця локація зараз не придатна для створення бойових позицій, там не можливо тримати оборону жодній зі сторін, але саме Роботине, щоб там не казали російські пропагандисти, під контролем, хоч і вогневим, але саме України, а не РФ.

"Силам оборони України сьогодні немає сенсу заходити нам на ці позиції, тому що тримати там на сьогодні вже нічого,  — зазначає Братчук. — Там зараз дуже динамічним ситуація і якщо треба буде зберегти життя наших бійців, то є сенс відійти трохи далі й все одно тримати над Роботиним вогневий контроль".
 
Що стосується плацдарму у Кринках на Херсонщині, то, за словами Братчука, не дивно, що окупантські Z-блогери постійно видаляють інформацію щодо взяття цього плацдарму силами армії РФ. Кринки як тримались попри заяви Шойгу, так і тримаються попри заяви керівника угруповання військ РФ "Дніпро" генерала Теплинського.

"Під Кринками постійно тривають жорстокі бой, ворог намагається виконати своє завдання щодо скидання українців у Дніпро, але нічого не вдається, тому що є наша контрбатарейна боротьба з правого берега , — зазначає Братчук. — Вдало працюють і підрозділи бойових БПЛА, а росіяни теж щільно застосовують дрони. Кринки тримались і тримаються завдяки героїчній звитязі бійців ЗСУ ".

На думку військового, залучання до лав ЗСУ засуджених за не тяжкі злочини є чудовою ідеєю, адже в житті кожної людини, в тому числі й військової, можуть бути помилки. Проте ж ніхто не збирається залучати до армії відвертих вбивць чи гвалтівників та створювати якісь штрафбати, як це відбувається у РФ.

"Якщо людина готова захищати рідну землю, тим більше має бойовий досвід, то їй треба дати таку можливість,  — зауважує Братчук. — Серед цих людей дуже багато тих, хто не просто вміє тримати зброю в руках, а й вміє виконувати специфічні завдання і, я впевнений, буде воювати гідно".

Тим, хто "втомився від війни" Братчук пропонує записатись до лав української добровольчої армії. Обіцяє купу адреналіну, бойового досвіду та можливість знищувати окупантів власними руками.