Росіяни на окупаційних сайтах повідомили про «вихід» Херсонської області з Росії

3 недели назад 0

У День українського прапора на окупаційних сайтах «губернатора Херсонськой областт» та «Правительства Херсонской области» з'явились повідомлення про «вихід» Херсонщини зі складу Росії та привітання з Днем прапора.

Повідомлення видалили доволі швидко, але наша редакція зафіксувала, що щонайменше 40 хвилин вони були на обох сайтах. Про всяк випадок ми зробили скріншоти та заархівували повідомлення.

В одному з повідомлень йдеться про те, що у зв'язку зі складною ситуацією на Курщині, російський диктатор Владімір Путін видає спеціальний документ про виведення Херсонської області зі складу Росії, військам, які дислокуються на Херсонщині, терміново потрібно передислокуватись на територію Росії, як і тим, хто бажає переїхати, а документацію наказали знищити у відповідності до наказу ФСБ від 11 листопада 2022 року.

В іншому повідомленні вітають із Днем прапора України.

Серед росіян та окупантів не коментували появу повідомлень. Втім, хвилин за 40 доступ до сайтів був закритий.
Ось тут можна почитати, про що йдеться:Появу інформації можна пов'язувати з різними подіями, але перед деокупацією Херсона у 2022 році росіяни та колаборанти допускали в інформаційному полі факт «відступу» з Херсона. В результаті, вони змушені були тікати з усього правобережжя Херсонщини. Чи пов'язані ці події, ми не знаємо.

Скриншоти повідомлень Повідомлення з окупаційного сайтуФото:  Окупаційний сайт Автор:  Кавун.City   Повідомлення з окупаційного сайтуФото: Окупаційний сайтАвтор:  Кавун.City   Повідомлення з окупаційного сайтуФото: Окупаційний сайтАвтор:  Кавун.City   Повідомлення з окупаційного сайтуФото: Окупаційний сайтАвтор: Кавун.City
Євгенія Вірлич,