Росіяни відмовили у видачі “житлових сертифікатів” сімом тисячам переселенців з Херсонщини

1 месяц назад 0

Далеко не всі херсонці, які восени 2022 року вирішили втекти з правобережжя області разом з росіянами, отримали обіцяні соціальні виплати й так звані “сертифікати” на безплатне житло. Окупанти підбили підсумки цієї програми, яку назвали “наймасовішою з часів СРСР”.

За їхніми даними, приблизно сім тисяч переселенців не змогли отримати житло, яке їм гарантувалось. Головною причиною називається складність оформлення відповідних документів.

Про це повідомляють кореспонденти з посиланням на російські джерела.

“Є невелика кількість відмов у сертифікатах. Наприклад, якщо люди не набули російського громадянства або, навпаки, отримали його до початку СВО і фактично виїхали з Херсонщини раніше”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, росіяни зазначають, що найбільше житла придбали херсонці в Криму та Краснодарському краї. Також досить багато покупок нібито у Ростовській та Московській області. 

Загалом росіяни, звичайно, не виконали всіх обіцяних норм підтримки переселенців,  відверто шукали підстави, щоб відмовити біженцям у наданні “сертифіката”. Наприклад, жителька окупованої Каховки “житловий сертифікат” отримала на Кубані й навіть вклала гроші в нову квартиру, але пізніше росіяни вирішили, що під державну програму для переселенців вона не підпадає, адже після 2014 року працювала в окупованому Криму.