Росіяни змусили дітей з лівобережжя Херсонщини провести ходу з портретами ліквідованих колаборантів

3 недели назад 0

Росіяни влаштували на підконтрольній їм території Херсонської області “свято возз’єднання”. Таким чином, вони намагаються нагадати про проведення незаконних “референдумів”, що нібито легітимізували окупацію ними українських територій. Найбільше “пощастило” дітям з села Григорівка Присиваської громади. Їх змусили пройти вулицями населеного пункту, несучи в руках портрети ліквідованих українських колаборантів та російських воєнних злочинців.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Захід став яскравим виявом єдності та поваги до тих, хто віддав свої життя за возз’єднання Донбасу та Новоросії з Росією. Учасники пройшли вулицями села та поклали квіти до братської могили. Школярі несли портрети тих людей, які загинули за визволення Херсонської, Запорізької областей, ДНР та ЛНР”, – зазначають росіяни.

Це шапіто окупанти гордо назвали акцією “Герої Новоросії”. За їхніми словами, українські діти мають бути більш “патріотичними” та виховуватись у кращих традиціях “русского міра”. Також, на думку окупантів, тільки зараз школярі мають змогу вивчати “правдиву світову історію”, тобто насичену викривленими фактами та російськими наративами.