Розміщувала військових РФ на виноробні: у Франківську до 12 років засудили підприємицю з Херсонщини

3 часа назад 0

В Івано-Франківську до 12 років ув'язнення заочно засудили 55-річну підприємицю, яка розміщувала російських військових на виноробні "Князя Трубецького" на Херсонщині.
Про це йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду.

Під час окупації Берислава місцева жителька переоформила бізнес за законодавством РФ та сплачувала "податки" до російського бюджету.

"Обвинувачена також розміщувала на виноробні російські війська, зокрема бойовиків 126 окремої бригади берегової оборони РФ. На прохідній був штаб росіян. На території її підприємства армія РФ тримала броньовану та колісну техніку" , — йдеться у матеріалах справи.

Жінка також писала листи в окупаційну адміністрацію та особисто очільнику окупаційної влади Херсонщини Володимиру Сальдо. В одному з них зазначала, що її завод "готовий представити російському споживачу найкращі вина, вироблені на благодатній землі Херсонщини".

Слідчі з'ясували, що під час деокупації правобережжя Херсонської області обвинувачена втекла до Криму. Її засудили до 12 років ув'язнення за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.