Сальдо запровадив «зону особливого режиму» на 15 кілометроів прифронтової території

2 месяца назад 0

Окупаційна адміністрація Херсонською області запровадила «зону особливого режиму» на прифронтових територіях захопленої частини регіону.

Про це повідомляє онлайн-видання з посиланням на Указ про обмеження, який опублікований на сайті окупаційної адміністрації Херсонської області.

Незаконний очільник тимчасово окупованої Херсонщини  Володимир Сальдо підписав указ про запровадження «зони особливого режиму» на 15 кілометрах прифронтової території на лівобережжі області. Ця зона почне діяти з 1 серпня 2024 року. В межах цього району будуть введені спеціальні правила доступу та перебування для цивільних осіб. На цей час деталі щодо конкретних обмежень чи правил залишаються невідомими.

Також, згідно з інформацією, яку опублікували проросійські телеграм-канали, окупаційна влада не планує будувати нові об’єкти мобільного зв’язку в прибережній зоні на лівобережжі Херсонської області. Замість цього, оператори зв’язку сконцентрують свої зусилля на будівництві нових об’єктів у малих населених пунктах за межами 15-кілометрової зони.

Окупанти зазначають, що покриття мобільним зв’язком у Херсонській області наразі становить 93%, але за словами місцевих жителів, стабільного зв'язку та інтернету немає. Особливо важко з цим у прибережних населених пунктах, де окупаційна влада часто самостійно глушить зв'язок з різних причин.