СБУ повідомила про підозру ще двом зрадникам, які допомагали ворогу на Херсонщині

3 дня назад 0

За матеріалами Служби безпеки перед законом відповідатимуть ще двоє ворожих поплічників, які підтримали окупаційний режим держави-агресора на Херсонщині.
Про це звітує пресслужба СБУ Херсонської області.

Однією з фігуранток є мешканка Каховського району області. За активну проросійську позицію загарбники призначили жінку керувати окупаційною адміністрацією у захопленому селі Кам’янка.
За даними слідства, до «повноважень» зрадниці входило «обслуговування» ще чотирьох населених пунктів району, де вона реалізовувала «порядки» загарбників.
Перебуваючи «при владі», фігурантка сформувала штат псевдоустанови, до якої набирала «однодумців». Вона змушувала місцевих підприємців перереєстровувати бізнес за законодавством рф та «працювати» на росію. 
Крім того, зрадниця закликала українців отримувати паспорти рф та контролювала дотримання ними режиму незаконної влади.
Слідчі СБУ повідомили колаборантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Другий зловмисник – мешканець Херсона, якого представники окупаційної влади призначила керувати захопленим Херсонським обласним палацом культури.
На «посаді» псевдодиректор організовував та брав участь у проведенні масових політичних та інформаційних заходів на підтримку росії та її збройних формувань. Також, у межах своїх «повноважень» він «вирішував» фінансові та матеріальні питання діяльності цієї «установи».
За матеріалами Служби безпеки чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
Наразі обидва фігуранти перебувають на непідконтрольній Україні території. 
СБУ відомо їх місце перебування, вживаються заходи для притягнення ворожих поплічників до відповідальності.
Заходи з документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській та Чернівецький областях за процесуального керівництва органів прокуратури.