СБУ повідомила про підозру ще трьом посадовицям-колаборанткам, які працювали на ворога на Херсонщини

3 месяца назад 0

СБУ задокументувала злочинну діяльність ще трьох колаборанток, які погодились на співпрацю з представниками держави-агресора в незаконно створених органах влади.

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

Зрадницями виявились мешканки з обласного центру, Скадовського та Генічеського районів Херсонщини.

Так, фігурантка з Херсона стала так званою «начальницею відділу» – головною бухгалтеркою відділу планування, економіки та фінансів у незаконно створеному росіянами окупаційному органі влади «Референтный центр».

На цій «посаді» вона відповідала за бухгалтерський облік та виплати зарплат працівникам в російських рублях.

Інша зрадниця з смт Іванівка Генічеського району була обрана так званою «головою» окупаційної адміністрації Іванівського муніципального округу Херсонщини.

Перебуваючи на посаді, колаборантка формувала місцевий бюджет у межах виділених рф фінансових ресурсів та розпоряджалась муніципальним майном.

Крім цього, вона була активною учасницею зібрань представників місцевої окупаційної адміністрації. Через пропагандистські ЗМІ закликала місцевих мешканців до участі у проведенні так званих «виборів президента рф», наголошуючи на правомірності окупації території Херсонщини.

Третя поціновувачка «русского мира» з Генічеського району області очолила так званий «отдел труда и социальной политики

Каланчакского муниципального округа». Зрадниця здійснювала загальне керівництво незаконним органом влади та забезпечувала призначення виплат від окупаційної влади рф місцевим жителям.

Слідчі  СБУ повідомили ворожим поплічницям про підозру за ч.5 ст.111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій) Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.