СБУ викрила працівницю Херсонського водоканалу, яка поширювала ворожу пресу під час окупації міста

2 дня назад 0

У Херсоні співробітники Служби безпеки викрили чергову поплічницю ворога за підозрою у виправдуванні збройної агресії рф проти України.

Про це звітує пресслужба СБУ Херсонської області.

Зловмисницею виявилась працівниця Херсонського водоканалу.

За даними слідства, влітку 2022 року, працюючи на захопленому тоді підприємстві, фігурантка організувала поширення пропагандистських газет країни-агресора серед своїх колег.

У цих «виданнях» російські автори виправдовували повномасштабне вторгнення рф, вихваляли місцевих гауляйтерів та закликали людей підтримати загарбників.

Крім того, на шпальтах цієї «макулатури» херсонцям нав’язували негативне ставлення до української армії. Переконували у легітимності «нової» влади та створювали «картинку» турботи росіян до жителів захопленої території Херсонщини.

Після звільнення правобережжя області, зловмисниця сподівалась уникнути правосуддя, вона залишилась у місті та продовжила працювати на підприємстві.

Слідчі Служби безпеки повідомили поплічниці ворога про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.