Село на Херсонщині стало привабливим для туристів

2 года назад 0

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».
Село Мар’янівка Каховського району стрімко розвивається. Належну підтримку йому надає депутат Херсонської обласної ради Едуард Репілевський. Він розповів: «Я люблю Мар’янівку, адже родився і виріс на цій землі. По закінченню служби я повернувся сюди і почав розвивати цю землю та розуміти, що тільки тут можна щось отримати і чогось досягти. Не ставились великі цілі і задачі, було мало землі, потроху працювали, заробляли, по-новому вкладали кошти.
Ми зрозуміли, що в сільгоспвиробництві можна розвиватися за рахунок фінансово-господарської діяльності. Адже тут спрацьовує два аспекти — фінанси і те, як ви вмієте ними розпоряджатися. Тому це вміння допомогло у розвитку господарства, люди нам повірили і почали віддавати в аренду землю.
Земельні ресурси поповнювалися, можливості зростали, купували техніку, виробництво збільшувалося, створювалися робочі місця. Ми створили підприємство, ресурси якого можна використовувати для вирішення соціальних проблем, аби люди залишалися і їм хотілося тут працювати, щоб умови праці покращувалися, а фінансові можливості людей були задовільними».
В Мар’янівку почали вкладати кошти розуміючи, що більшість населення — пайщики і для них треба створювати соціальні умови.«Тому ми побудували пекарню, аби був свій хліб. На місцевості є чудові ділянки для створення футбольного стадіону, парку, клубу. Все це мені подобається і близьке по духу, тому я вкладаю кошти. Ці проєкти називаються соціальними, але насправді ми інвестуємо у всіх нас та живемо цим. Гроші повинні працювати на народ», — зазначив пан Едуард.
У Мар’янівці ще й знаходиться унікальна козина ферма «Alpina». Едуард Репілевський розповів про її появу: «Мій компаньйон і друг дуже любив кіз і козяче молоко, сири, тому запропонував мені розводити кіз. Я придбав 8 для виробництва власного масла, сиру. Згодом ми зрозуміли, що цього мало. Я почав розвиватися в цій сфері: спочатку було 20 кіз, потім 30 … 60. Я був у Франції, обрав альпійську породу, побудували тут зал, запросили спеціалістів світового лідера у сфері виробництва доїльного обладнання та розроблення рішень для власників молочних ферм DeLaval, які розробили для нас дизайнерський проєкт.
Також найняли фірму «Олеся», звели будівлю, потім почали розширюватися — побудували сироварню, яка може переробляти до 2 т козячого молока. Тут ми виготовляємо тверді сири з дотриманням всіх вимог, молоко, сметану, йогурти, творожні десерти».
Мар’янівка — справжня туристична перлина Херсонщини. « Ми вже заявили про себе, як про край, в якому можна подивитися на кіз, на процес виготовлення молочної продукції, відвідати кафе, скуштувати сири українських кіз та отримати задоволення», — наголосив пан Едуард.
В планах — розширення козячої ферми та нові здобутки.
Детальніше — в сюжеті телестудії « Український Південь »: