Семінар з проєктного менеджменту: розпочалося навчання активістів громад Херсонщини

3 месяца назад 0

Проєкт “Партнерство влади та громади заради відновлення «Діємо разом!»”, що діє у двох громадах Бериславського району Херсонської області, перейшов на стадію навчання громадських активістів. Громади вже отримали облаштовані хаби та сформовані діалогові групи для співпраці влади та громади.

Про це повідомляє .

Разом з експертами Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень над процесами раннього відновлення на звільнених територіях України працюють представники влади та активні жителі обраних громад. Метою цього проєкту є якісні зміни, які відбудуться в громадах Херсонщини.

“Крім матеріального відновлення громад, необхідно буде відроджувати і місцеве самоврядування, і ефективну участь громади, і підсилення громадських організацій, і соціальну згуртованість між громадянами та владою”,  – підкреслив керівник проєкту Володимир Молчанов.

Нині підписані Меморандуми про сприяння діяльності діалогових груп і громадських хабів у Бериславській та Високопільській громадах.

На початку червня 2024 року для громадських експертів обох згаданих громад провели онлайн тренінг “Основи проєктного менеджменту для участі у процесі відновлення”, у якому взяли участь 11 учасників. Тренінг провели експерти Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень Дементій Білий, Володимир Молчанов та Олег Дядюн.

Це лише перший етап навчання, яке загалом складається з 4-х тренінгів.

Перший тренінг, своєю чергою, складався з чотирьох частин, кожна з яких закінчувалася практичним завданням, що охоплювала всі аспекти проєктного менеджменту.