Школяри Херсонщини стали учасниками туристсько-краєзнавчої експедиції "Козацькими стежками"

4 года назад 0

З 03 по 07 серпня на Херсонщині проходила водна туристсько-краєзнавча експедиція "Козацькими стежками". Її учасниками стали школяри Херсонської області. Вони пройшли на байдарках 90 кілометрів по Дніпру та його притокам. Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на "Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді".
Під час експедиції діти побували в селі Тягинка в урочищі Велике Городище, де стояла давня фортеця, контури якої до сих пір можна побачити довкола урочища.
Відвідавши пам'ятник "Козацька Слава", який встановлено у 1992 році на честь 500-річчя Українського козацтва у вигляді колони з фігурою Св. Архістратига Михаїла, дізнались, що перша письмова згадка про козаків була пов’язана з Херсонщиною.
Маршрут проходив повз місця давніх козацьких зимівників поблизу села Козачі Лагері, яке було засноване козаками після зруйнування Нової Січі у 1775 році.
Учасники експедиції відвідали пам’ятний знак на місці розташування Олешківської січі, яка існувала з 1711 до 1728 років на території сучасного міста Олешки.
Матеріали експедиції будуть використані у роботах на Всеукраїнській конкурс "Мій рідний край".