Що робити, щоб знизити рівень холестерину

4 года назад 0

Серцево-судинна система буде в порядку, якщо вчасно стежити і знижувати рівень «поганого» холестерину.

Щоб зберегти серце і судини здоровими, важливо стежити за пульсом, артеріальним тиском, рівнем цукру, а також контролювати рівень холестерину. Чи можна щось зробити, якщо він вже підвищений? Лікарі стверджують, що так — і наводять ось такі рекомендації. Важливо: якщо у вас виявлений підвищених рівень холестерину, потрібно обов’язково звернутися до лікаря і дотримуватися всіх його рекомендації.

Контролюйте рівень цукру

Високий рівень цукру в крові-це не тільки підвищений ризик діабету, але і різко виріс холестерин. Тому важливо не тільки стежити за рівнем глюкози в крові, але і по можливості контролювати вживання продуктів, що містять доданий цукор.

Їжте більше клітковини

Крім того, що клітковина допомагає нам підтримувати швидкий метаболізм і здоров’я кишечника, вона також допомагає знизити рівень ліпідного холестерину низької щільності, інакше кажучи, ЛПНЩ або «поганого холестерину». Свіжі овочі, бобові, горіхи, фрукти — все це продукти, багаті клітковиною, які варто їсти якомога частіше.

Їжте повільніше

Зайва вага – один з факторів, що підвищують рівень холестерину. Слідкуйте за порціями своєї їжі, намагайтеся не переїдати.

Киньте палити

Щоденне куріння знижує рівень ліпопротеїнів високої щільності, бажаного типу холестерину і збільшує загальний ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Навіть одна сигарета в день критично підвищує ризик інсульту і захворювань серця. Так що найкраще, що ви можете прямо зараз зробити для свого здоров’я — це кинути палити.

Раціон

Менше червоного м’яса і швидких вуглеводів, більше жирних кислот, овочів і фруктів, а також риби і нежирного м’яса — ці принципи допоможуть знизити рівень холестерину. Чим більше продуктів, що містять жирні кислоти омега – 3 і омега-6 ми їмо, тим нижче наш ризик серцевих захворювань, раку і артриту.

Спіть більше

Недолік сну впливає на ризик розвитку інфаркту та інсульту приблизно так само, як зайва вага і куріння. Якщо ви регулярно недосипаєте, ніяке здорове харчування вам не допоможе. Спати варто не менше 6 годин на добу, а краще — 8 годин повноцінного нічного відпочинку.

Контролюйте рівень стресу

Тривалий стрес здатний підвищити рівень холестерину – про це йдеться в дослідженні, розміщеному на порталі Healthline. Стрес впливає на здатність набувати і підтримувати здорові звички, що руйнують холестерин, а також може викликати адреналіно-тригліцеридний відповідь, який підвищує кількість поганого холестерину. Своєчасний відпочинок, фізичні навантаження і просто регулярне спілкування з друзями — всі ці звички допомагають тримати рівень стресу під контролем.