Скільки школярів навчаються на окупованій території Херсонської області

2 недели назад 0

У новому навчальному році на окупованій території Херсонської області приблизно 10 тисяч дітей із 1-го по 10-й класи почали навчання. 

Про це  заступник директора  Центру близькосхідних досліджень  Сергій Данилов в ефірі “Вгору”.

Він розповів, що оцінити кількість дітей, які навчаються в школах важко:

“Розповсюджена практика, коли (ред. російські окупанти) оголошують про те, що школа працює та хтось отримує заробітну плату. А насправді нічого не відбувається, школи не працюють, класів немає та вони просто розкрадають гроші”. 

Окрім цього, російські окупанти намагаються створити враження, що там є освіта. А також про те, що вони ремонтують навчальні заклади та мають велику кількість школярів. 

“Є декілька міст, в яких дітей багато – це Скадовськ та Генічеськ. У Скадовську також перебувають діти, яких вивезли із правобережжя Херсонщини”, – додав Данилов.Також він зазначив, що на окупованій території дефіцит кадрів та один вчитель може викладати декілька предметів, зокрема ті, в яких він не фахівець. 
 

  • Сергій Данилов розповідав, що на окупованій території Херсонської області  увагу школярів на позакласну та ідеологічну роботу.
  • Російські окупанти  великі ресурси на роботу з підлітками. Один із напрямків – це “військово-патріотичне виховання”.
  • На окупованій території Херсонської області вчителям, що  в школах за стандартами РФ, незаконна влада скоротила заробітну плату. Через це більшість звільняються.