Скільки відпочиватимемо на новорічно-різдвяні свята

7 лет назад 0

Цьогоріч на новорічно-різдвяні свята матимемо додатково два вихідні — пише "Львівська газета".

Про це поінформували в Міністерстві соціальної політики.

Оскільки Новий рік припадає на неділю, то в понеділок українці зможуть насолодитися додатковим відпочинком. Напередодні Різдва, 6 січня, люди вийдуть на роботу, але трудовий день буде скороченим.

«Згідно зі статтею 53 КЗпП України напередодні святкових і неробочих днів (ст. 73 КЗпП України) тривалість роботи працівників, крім працівників, зазначених у статті 51 КЗпП України, скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні, а напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин», – йдеться на сайті Мінсоцполітики.

Згідно з рішенням влади, невеликі різдвяні канікули триватимуть 7 – 9 січня. А вже у вівторок, 10 січня, українці знову візьмуться до роботи.

Згідно з частиною третьою статті 67 КЗпП України у випадку, коли святковий або неробочий день (ст. 73 КЗпП України) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Тому за графіком п’ятиденного робочого тижня з вихідними у суботу та неділю у 2017 році вихідний у неділю 1 січня має бути перенесений на понеділок 2 січня, вихідний день у суботу 7 січня – на понеділок 9 січня, повідомили у Мінсоцполітики.