Список найшкідливіших продуктів

7 лет назад 0

Далеко не кожен з нас приділяє належну увагу продуктам, якими живиться. Професійні дієтологи упевнено твердять, що для збереження нашого здоров'я необхідно зовсім відмовитися від декількох продуктів, які найчастіше входять в повсякденний раціон більшості громадян. Про шкоду цих продуктів харчування відомо багатьом, але деякі "шкідники" можуть виявитися дуже несподіваними.

На першому місці в рейтингу шкідливих продуктів розташовується рафінований цукор. Цей продукт не містить абсолютно ніяких корисних організму речовин, в нім немає ні мінералів, ин вітамінів, ні харчових волокон. Зате калорій в цукрі більш ніж достатньо, а їх надлишок, як відомо, веде до виникнення найрізноманітніших захворювань : цукровому діабету, ожирінню, ішемічній хворобі серця і виникненню проблем із зубами.

На другій позиції розташовується не менш затребуваний продукт — сіль. Відразу варто відмітити, що сіль обов'язково повинна входить в повсякденний раціон і потрібна для вірного функціонування організму. Але варто врахувати, що дорослій людині необхідно вживати всього 5 грам солі в день, тоді як для багатьох денна норма складає в три — чотири рази більше. Надлишок солі веде до розвитку захворювань нирок і серця, а також сприяє накопиченню в організмі токсинів і розвитку злоякісних пухлин.

Звести до мінімуму слід і вживання ковбасних виробів. Основним недоліком цих продуктів є великий вміст прихованих жирів, хімічних добавок, генетично модифікованих компонентів і інших продуктів генної інженерії. Інтуїтивно зрозуміло, що високий вміст ненатуральных компонентів може самим негативним чином позначитися на стані здоров'я.

У числі ненатуральных продуктів харчування слід виділити і маргарин, який роблять з синтетичних жирів з додаванням різних барвників, емульгаторів і консервантів. Багато хто вважає маргарин різновидом вершкового масла, насправді між цими продуктами немає абсолютно нічого спільного.

Завершує п'ятірку лідерів майонез, який сучасні домогосподарки використовують для приготування найрізноманітніших блюд, від простих бутербродів до салатів і м'ясних делікатесів. У майонезі міститься величезна кількість трансжирів, крохмалю, барвників і смакових добавок. Регулярне його вживання неминуче приведе до розвитку захворювань шлунково-кишкового тракту, появи надмірної ваги, а також захворювань серцево-судинної системи.