Сприяли функціонуванню окупаційної системи виконання покарань на Херсонщині – підозрюються двоє жителів регіону

1 неделя назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом жителям регіону заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посад у незаконному правоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Херсонської окружної прокуратури.

За даними слідства, 38-річний підозрюваний у 2022 році добровільно обійняв посаду у «Дар’ївській виправній колонії». Згодом став так званим «черговим помічником начальника Слідчого ізолятора №1 Управління служби виконання покарань по Херсонській області». Інший підозрюваний, 32-річний, обійняв посаду так званого «молодшого інспектора 2 категорії» у тій самій установі.
 
На псевдопосадах чоловіки здійснювали нагляд за особами, яких утримували в ізоляторі, та забезпечували дотримання розпорядку «засудженими». Вони контролювали пропускний режим, охорону та огляд адміністративної будівлі. Своїми діями сприяли встановленню окупаційного режиму та функціонуванню системи виконання покарань країни-агресорки.
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.