Стало відомо, які тарифи на комуналку будуть в Україні вже за кілька днів: вода, газ та електроенергія з 1 вересня

3 недели назад 0

З приходом осені затрати українців на комуналку неминуче зростуть. Зокрема, буде дорожче обходитись електроенергія, адже світловий день скорочується. І, крім того, діти масово підуть до школи. Отже буде використовуватись більше світла. Що ж стосується самих тарифів на електроенергію, газ та воду, то вони в основному залишаться незмінними.       

Тарифи на воду Вартість води на сьогодні різна у різних населених пунктах. Причому тепер їх не підвищують одночасно по всій Україні, а лише в окремих населених пунктах. У великих містах тарифи на воду залишаться незмінними, оскільки дозвіл на їхнє підвищення має дати НКРЕКП, а вона поки вагається.

А от у менших населених пунктах, де питання підвищення тарифів на воду вирішує місцева влада, вони зростають.
Так, уже з 1 вересня планують підвищити тарифи на воду у Білогородській ОТГ на Київщині. Там водопостачання має подорожчати на 15%, а каналізація на 27%.
Тарифи на електроенергію Вартість електроенергії для населення залишається незмінною – 4,32 грн/кВт-год. Можуть зрости лише затрати на світло через збільшення обсягу споживання. Та якщо знову повернуться відключення електроенергії, то багатьом споживачам світло буде обходитись за більшим тарифом.

Зокрема для тих, хто користується зарядними системами типу “екофлоу”, вартість електроенергії може обходитись по 14-15 грн/кВт-год. А генераторний струм вартує ще дорожче — приблизно по 20 грн/кВт-год.

Тарифи на газ Що стосується вартості газу, то вона з 1 вересня залишиться для населення незмінною. Більшість побутових споживачів, яких обслуговує Нафтогаз, платитимуть за тарифом 7,96 грн/кубометр.