Старшому лейтенанту Віталію Нестеренку за бій біля Козачіх Лагерів присвоєно звання Герой України посмертно

2 месяца назад 0

 28 червня старшому лейтенанту Віталію Нестеренку на позивний «Віто» за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, Указом Президента України від 28 червня №396/2024 присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”, посмертно.

Про це повідомляє .

Віталій був одним з тих, хто звільняв лівий берег Дніпра на Херсонщині. У березні 2022 року він добровільно став на захист своєї країни та виконував бойові завдання у складі .

У липні 2023 року зведена розвідувальна група у складі дванадцяти військовослужбовців, яку очолював старший лейтенант Віталій Нестеренко, висунулась на лівий берег Дніпра. Бійці за наказом виконували завдання на тій ділянці місцевості, де був розташований один із спостережних постів противника. Їм вдалося провести дорозвідку прилеглої до нього території та захопити його. Особовий склад групи здійснив наступ на ворога, в результаті чого було здобуто трофеї, знищено військових рф та ще одного поранено.

На початку жовтня 2023 року, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Козачі Лагері, розвідгрупа, очолювана старшим лейтенантом Віталієм Нестеренком, зіткнулася з диверсійною групою противника. Воїн миттєво оцінив обстановку та прийняв рішення вступити в ближній бій, під час якого двох окупантів вдалося поранити. В той же час ворожій диверсійно-розвідувальній групі вдалося відступити з острова евакуаційним човном, однак його одразу ж було знищено. Гідний та мужній командир прийняв свій останній бій, виконавши поставлене завдання…

Памʼятаємо! Помстимось!
Великі Лицарі в нашій пам’яті — продовжують спротив!