Свято скінчилось: на лівобережжі Херсонщини знову ввели часткові обмеження на продаж алкоголю

2 месяца назад 0

Через тиждень після скасування заборони продажу алкоголю на лівобережжі Херсонщини росіяни все ж таки вирішили ввести деякі нові обмеження для поціновувачів “оковитої”. Відтепер діє нове табу на міцні напої, щоправда, стосується воно лише 15-кілометрової зони уздовж Дніпра. Схоже, окупанти побоюються, що їхні військові, які стоять на “нулі”, остаточно зіп’ються.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“У 15-кілометровій зоні тимчасово забороняється роздрібний продаж алкоголю, а також роздрібний продаж алкогольної продукції під час надання послуг комунального харчування. Заборона стосується всіх магазинів та підприємств громадського харчування. За його порушення передбачено адміністративну відповідальність” , – повідомляють росіяни.

Заборону торгівлі алкоголем 9 липня 2024 року своїм наказом скасував так званий “губернатор” лівобережжя області Володимир Сальдо. Ймовірно, після цього щось пішло не так. Причиною введення нових обмежень, скоріш за все, є російські військові, адже в 15-кілометровій зоні від Дніпра цивільного населення майже не залишилось. Не заздримо власникам місцевих магазинів, якім тепер доведеться пояснити “спраглим” російським бойовикам, чому після тижня повної свободи їм знову заборонили купляти горілку.

що військовослужбовці частини 33702 Міноборони Росії 33-річний Алєксандр Осіпов і 37-річний раніше неодноразово засуджений (зокрема і за вбивство) Алєксандр Кайгородцев усю ніч з 23 на 24 квітня 2024 року їздили між двох сусідніх сіл Абрикосівка та Подо-Калинівка, що на лівобережжі, у пошуках алкоголю. Там, де їм відмовляли, вони вбивали жителів та спалювали їхні будинки.

У підсумку від рук російських алкоголіків загинуло 7 осіб, серед яких гауляйтерка села Абрикосівка Любов Тимчак. Її росіяни просто розстріляли за відмову знайти для них горілку.