Суд арештував майно директора захопленої росіянами типографії у Херсоні

1 неделя назад 0

Центральний районний суд міста Миколаєва арештував майно директора захопленої росіянами типографії у Херсоні – підприємства “Херсонська обласна типографія”. Підслідного звати Олександр Алєєв.
Про це свідчить ухвала з судового реєстру.
Суд арештував частину квартири, адміністративно-виробничу будівлю та два автомобілі Алєєва. Йому інкримінували колабораціонізм та пособництво державі-агресору.
За інформацією слідства, Олександр Алєєв пішов на співпрацю з росіянами влітку 2022 року.
На посаді він зареєстрував типографію у незаконній податковій службі та організував виплату зарплати її працівникам в рублях. Очолюване Алєєвим підприємство обслуговувало інтереси окупаційної адміністрації області та її органів.
У серпні 2022 року він уклав угоди про виготовлення поліграфічної продукції з захопленим театром імені Куліша в Херсоні та незаконним департаментом праці та соціальної політики області.
У вересні Олександр Алєєв уклав угоди з захопленими Херсонським міським психіатричним центром, базовим медичним коледжем, обласним кардіологічним центром і Білозерською центральною районною лікарнею.
У жовтні він уклав угоди з окупаційною адміністрацією Голої Пристані та так званим “Херсоноблгазом”. Також типографія співпрацювала з окупаційною адміністрацією Генічеська і захопленою колонією у Херсоні.
Крім цього, підприємство співпрацювало з окупаційними адміністраціями Херсонської області, Херсона, Нової Каховки, Бериславського, Скадовського і Каховського районів.
Ще Алєєв був головою тимчасової адміністрації чотирьох приватних підприємств поліграфічної сфери. На захоплених підприємствах чоловік інвентаризовував майно та зареєстрував їх у незаконній податковій.
Додатково Олександр Алєєв зареєстрував у ній підприємство, де був співзасновником, передав з нього на “Херсонську обласну типографію” багатофункціональний пристрій та печатку. За це Алєєву заочно загрожує кримінальна відповідальність.
За інформацією обласної прокуратури, на Херсонщині за колабораціонізм засудили 96 людей, а по статті про пособництво державі-агресору – 8.