Суд арештував майно священника з Голої Пристані на Херсонщині, який раніше отримав підозру 

1 месяц назад 0

Октябрський районний суд Полтави арештував майно жителя Голої Пристані Скадовського району, настоятеля парафії Херсонської єпархії Геннадія Шкіля.

Ухвалу  в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

10 липня Управління Служби безпеки України у Полтавській області оголосило йому  за частиною  6 статтею 111-1. Вона передбачає ув'язнення від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

За даними слідства, 30 липня 2022 року він брав участь у політичному заході, що організувала незаконна влада в приміщенні Херсонського державного університету. У своїй промові Геннадій Шкіль зазначив про те, що Україна та Росія – “єдина держава” та підтримував дії країни-агресора.

Суд ухвалив рішення арештувати квартиру та земельну ділянку в садівничому товаристві “Будівельник-3” Геннадія Шкіля.

За  Чесно, на незаконному громадському форумі "Ми разом з Росією" Геннадій Шкіль назвав окупацію позитивним явищем, ніби російські окупанти "звільнили місто Херсон від Заходу". Також заявив про те, що росіяни, білоруси та українці законні спадкоємці Хрещення Київської Русі, що потрібно об'єднуватись.

На фото: Зліва — Геннадій Шкіль. Поряд із ним Дмитро Савлученко, що призначений окупаціною владою "головою управління сім'ї, молоді та спорту ВДА Херсонської області". Фото із соціальних мереж.