Суддю з Генічеська на Херсонщині відсторонили від здійснення правосуддя. Що відомо

2 месяца назад 0

Суддю Генічеського районного суду Херсонської області Наталію Шарко тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Про це на сторінці Судова влада України.

Також ухвалили рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до неї дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

“Ознаки протиправних дій Шарко Н.А. проявляються в її добровільній співпраці із представниками РФ”, 
– йдеться в повідомленні.

Що відомо? Як передає ВРП, за Харківської обласної прокуратури, з травня до липня 2023 року Шарко, бувши суддею судової влади України, обійняла посаду в незаконно створеному Генічеському районному судді Херсонської області. Окрім цього, стала першої заступницею незаконного голови Херсонщини й була головою окупаційної призовної комісії. 

Торік Наталія Шарко рішення щодо тимчасового тримання під вартою викраденого українця у СІЗО Чонгар Генічеського району. Це Ленур Халілов з Генічеського району.

З 2014 року Шарко посаду судді Генічеського районного суду. Працювала у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Олешківської районної державної адміністрації. Вона в селі Нова Маячка Херсонської області.