Судитимуть сімох жителів Херсонщини, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму

2 месяца назад 0

а процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно сімох жителів регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що всі обвинувачені погодились на співпрацю із окупаційною владою та взяли участь у підготовці та проведенні на території Херсонщини незаконного референдуму щодо приєднання до рф. 
 
У складі так званих «дільничних виборчих комісій» здійснювали подворові обходи із урнами, бюлетенями та списками громадян. Видавали бланки та вели облік тих, хто залишив «потрібну» позначку. Закликали голосувати на користь країни-агресорки. 
 
Ті хто обійняв головуючі посади – складали списки виборців, підписували робочу документацію. Облаштовували приміщення «дільниць» та розміщували там агітаційні матеріали із російською символікою. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.