Судитимуть військовослужбовця рф, який скинув вибухівку з безпілотника на жителів Херсонщини

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця зс рф за фактом порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це інформує пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що рядовий російських військ навесні 2023 року був залучений своїм командуванням до виконання бойових завдань із використанням безпілотних літальних апаратів.
 
У травні 2023 року обвинувачений керував безпілотником із обладнанням для дистанційного скидання боєприпасів типу ВОГ-17. Він отримував зображення з БпЛА у режимі реального часу.
 
Військовослужбовець рф визначився з ціллю для ураження та скинув вибухівку. Чоловік і жінка йшли вулицею у селі Одрадокам’янка Бериславського району. Внаслідок прицільного удару 53-річний потерпілий отримав тяжкі поранення.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України у Херсонській області. Оперативний супровід забезпечувався ГВКР Управління СБ України у Дніпропетровській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.