Суму несплачених податків для кримінальної відповідальності підвищать

7 лет назад 0

Пропонується втричі підвищити поріг притягнення до кримінальної відповідальності за несплату податків. Мовляв, неоподатковуваний мінімум доходів громадян зростає значно повільніше ніж курс долара.

В парламенті зареєстрований законопроект «Про внесення змін до статей 212 та 212-1 Кримінального кодексу України (щодо кваліфікації злочинів)» (№6207), передає "ЗіБ".

Документ передбачає внести зміни до приміток стст. 212 та 212-1 КК щодо кваліфікації кримінальних правопорушень. Так, сьогодні значним визнається розмір коштів, що в 1 тис. і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, великим — в 3 тис. і більше разів, особливо великим — в 5 тис. і більше разів. Натомість пропонується збільшити відповідні цифри утричі.

Автори документу пояснюють, що встановлені кваліфікуючі ознаки не відповідають економічним реаліям, що виникли після економічної кризи у 2014 році та тривають дотепер. Тож, за їхньою пропозицією, ці показники треба узгодити із зростанням курсу долара до гривні.