Тарифи підкорюють нові глибини: скільки херсонці платитимуть за воду?

5 лет назад 0

Із 1 червня діятимуть нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Про це повідомляють у Херсонводоканалі.

Вони складатимуть:

— на централізоване водопостачання – 9,288 грн за 1 куб. м (з ПДВ);

— на централізоване водовідведення – 9,468 грн за 1 куб. м (з ПДВ).

Відповідні зміни затверджені на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та оформлені у вигляді відповідної постанови.

Окрім того, з набранням чинності нового тарифу, на виконання вимог нового Закону України «Про житлово-комунальні послуги», усі споживачі (як мешканці приватного сектору, так і мешканці багатоквартирних будинків), сплачуватимуть за послуги за єдиним тарифом.

Також нововведенням є відсутність в структурі тарифів витрат на оплату послуг банків та інших установ з приймання та перерахування коштів споживачів. Відтепер у всіх банківських установах споживачі будуть сплачувати комісію банкам за послуги.

Нагадуємо, що в касі Херсонського водоканалу (центральний офіс за адресою: пл. ім. Ю. Тутушкіна, 9),  а також при виїзному  обслуговуванні споживачів у приміських селищах, споживачі можуть сплатити за послуги  централізованого водопостачання/водовідведення  без комісійного збору.