Тарифи в Україні на електроенергію та газ із 1 жовтня: скільки заплатимо за 1 кВт*год й 1 кубометр

4 дня назад 0

В Україні тариф на газ із 1 жовтня не зміниться. Ціна становитиме  7,96 грн для клієнтів "Нафтогазу". А це близько 98% усіх українських сімей. Також не зміниться вартість електроенергії. За кожну кВт*год  потрібно буде платити 4,32 грн.
Про це йдеться у публікації OBOZ.UA. Як зазначають у Міненерго, вартість газу не зміниться й у першому кварталі 2025-го. Річ у тому, що чинний тариф діє до травня наступного року.

Яким буде тариф на газ "Ми розуміємо важливість стабільності в ці непрості часи, тому сумлінно дотримуємося своїх зобов'язань перед нашими споживачами", – зазначають у газопостачальній компанії.

Ще кілька років тому, до повномасштабної війни,  питання тарифу на газ в Україні було не менш політизованим, ніж зараз питання тарифу на електроенергію . Однак відкриття ринку газу для населення, можливість обирати постачальника газу це питання вирішило.

Тариф на електроенергію Зазначимо,​ тариф на ​електроенергію у жовтні не зміниться та залишиться на рівні 4,32 грн за кВт*год. При цьому українці, які встановили двозонний лічильник, у нічний період можуть платити за світло за тарифом  2,16 грн за кВт*год.
Так, в Україні будь-який споживач електроенергії  має право придбати багатозонний лічильник , звернутися до свого постачальника струму та перейти на новий тариф. Як ідеться у матеріалі OBOZ.UA, наприклад, із двозонним лічильником у період із 23.00 до 7.00 платити за електроенергію можна за тарифом у 2,16 грн за 1 кВт*год (замість звичайних 4,32 грн за 1 кВт*год).

Як повідомляють на сайті одного з постачальників, у денний час (із 7:00 до 23:00) тариф не зміниться.  У нічний час (із 23:00 до 07:00) – за електроенергію можна буде платити зі знижкою у 50%.