Тисячі школярів з лівобережжя Херсонщини продовжують навчатись онлайн в українських школах

3 месяца назад 0

Попри всі спроби росіян впровадити свою систему освіти на окупованих територіях Херсонської області, тисячі школярів, які продовжують жити на лівобережжі регіону, продовжують навчатись онлайн в українських школах. Це надасть їм у майбутньому змогу отримати свідоцтво про середню освіту відповідного зразка та вступити до українського вишу. Ситуація настільки розповсюджена, що навіть окупанти не можуть її приховати.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські ЗМІ.

“Здебільшого це учні, які проживають на лінії бойового зіткнення. І це велика проблема, з якою ми зараз працюємо і спільно думаємо, яким чином нам “перешити” мізки насамперед їхніх батьків. Тому що це позиція батьків”, – повідомляє так звана “міністр соціальної політики Херсонщини” Алла Бархатнова.

За словами Бархатнової, таких учнів близько 3500, що є величезною цифрою для знелюднених населених пунктів лівобережжя Херсонщини.

Як , через два роки після окупації лівобережжя Херсонської області велика кількість місцевих школярів продовжують відвідувати українські школи. Навчання для них відбувається онлайн. Ця категорія дітей отримує у підсумку українські документи про середню освіту, що дає їм змогу навчатись онлайн вже в українських вишах.

“Лише в нашій школі зараз навчається 30 дітей з лівого берега. Звичайно, місцеві колаборанти та окупанти змушують їх відвідувати офлайн місцеві школи, які перейшли на російську програму виховання. Якщо хтось із батьків намагається від цього відмовитись – їм погрожують відібрати дітей. Складається така ситуація, коли школярі відвідують окупантські школи протягом тижня, а ввечері або на вихідних навчаються у нас з метою отримати українські документи про освіту”, – зазначають педагоги.

Якщо школярі через поганий Інтернет-зв’язок не можуть відвідати урок, вчитель надсилає їм завдання у програмі Classroom. Крім просто навчання, діти з лівобережжя Херсонщини беруть участь в різноманітних українських конкурсах, наприклад, на знання віршів Тараса Шевченка і навіть посідають у них призові місця.