Юрист пояснив, чому не варто використовувати “Резерв+“ для оновлення даних

3 месяца назад 0

Український юрист висловив власну думку про те, чому "Резерв+" не варто використовувати для оновлення даних. Він вважає, що програма викликає чимало питань.
Нещодавно в Україні було запущено додаток "Резерв+", в якому військовозобов'язані українці можуть оновити свої військово-облікові дані.
У Міністерстві оборони зазначили, що вже понад мільйон громадян пройшли процедуру, використовуючи додаток. Але юрист Ростислав Кравець вважає, що є певні сумніви щодо його безпеки.

Про це він розповів в інтерв'ю блогеру Андрію Луганському. За словами юриста, у "Резерв+" все ще немає офіційного статусу, тому виникають сумніви щодо його безпеки та законності. Разом з тим Ростислава турбує відсутність сертифікатів чи офіційних документів, які могли б підтвердити надійність захисту даних у додатку.

"Що стосується захисту персональних даних – у мене особисто є сумніви. Щодо наявності сертифікатів безпеки – у мене також є сумніви. Тому що крім заяв, що додаток захищений, більше нічого немає. Жодних документів, сертифікатів сьогодні не оприлюднювали" , — каже експерт.
Тому Кравець радить усім українцям оновити дані надійнішим способом. Для цього їм необхідно відвідати ЦНАП чи ТЦК. Він зазначив, що тільки коли у додатку "Резерв+" з'явиться QR-код, який анонсувало Міноборони, можна буде ним користуватися.