В Херсоні побудують підземний перинатальний центр вартістю понад 100 мільйонів гривень

1 месяц назад 0

До кінця грудня поточного року в Херсоні має з’явитись підземний пологовий будинок. Договір на реконструкцію сховища, в якому розміщатиметься медичний заклад, було підписано 6 серпня 2024 року. Підрядником виступить херсонська ТОВ “Будпостач-СТСВ”.  Очікувана вартість робіт, згідно з документами, складатиме 101 385 425 гривень.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на закупівлю .

Фінансуватиметься реконструкція сховища під пологовий будинок одразу з двох бюджетів: з державного планується витратити 91 246 817 гривень, а з міського – 10 138 607 гривень.

ТОВ “Будпостач-СТСВ” було засновано в місті Івано-Франківськ у 2008 і не мало тендерної історії до початку повномасштабного вторгнення росіян. З 2023 року фірма стала “улюбленим” підрядником херсонської влади, а цьогоріч “Будпостач-СТСВ” змінило адресу реєстрації на місто Херсон, вулиця Джона Говарда 2. Керівником підприємства є житель Івано-Франківська Новохацький Олександр Валерійович.

Починаючи з 9 листопада 2023 року ТОВ “Будпостач-СТСВ” отримало в Херсоні 34 підряди на загальну суму понад 213 мільйонів гривень. Здебільшого це ремонт найпростіших укриттів у місті та Херсонській громаді, а також електромонтажні роботи.

, у підземному перинатальному центрі розташовуватиметься пологове та післяпологове відділення, зали із палатою інтенсивної терапії та операційну. Всі вони мають бути обладнані сучасним устаткуванням, щоб безперервно надавати необхідну допомогу породіллям і новонародженим.

Крім підземного пологового будинку, в Херсоні планують створити також “підземну операційну”. Там будуть усі необхідні приміщення та умови для того, щоб проводити операційні втручання.

Ще в одній “лікарні під землею” будуть реанімаційні палати та бокси для хворих на інфекційні захворювання. Завершити проєкт “підземної медицини” має центр переливання крові, що також частково переїде до укриття.