В Херсоні поліцейські допомогли 12-річній дівчинці, якій на вулиці стало зле через спеку

2 месяца назад 0

Другий тиждень поспіль Херсонщина потерпає від аномально високої температури повітря, страждають дорослі, діти та тварини. Не рятує навіть затінок, а вночі стовпчик термометра не опускається нижче +35 градусів за Цельсієм. І вчора у центрі Херсона через спеку прямо посеред вулиці стало зле 12-річній дівчинці. У дитини пішла кров із носа, вона зблідла і відчула слабкість. Поруч із нею була подружка, але дівчата розгубилися, не здогадалися покликати на допомогу дорослих і самі намагалися зупинити кров.

Була приблизно 13-та година, коли начальник сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного управління поліції Олена Волкодав поверталася до місця служби і побачила дівчаток, одна з яких сиділа на землі і була дуже блідою. Дитина назвала поліцейській своє ім’я і сказала, що почувається зле. Олена Волкодав одразу викликала «швидку» і відвела дівчинку до приміщення, де було прохолодно. Разом із колегами вони поклали дитину на кушетку, зробили їй вологий компрес та дали попити прохолодної води.

В цей час ювенальні поліцейські швидко розшукали батька дівчинки і повідомили йому про стан доньки. Медики, які прибули за викликом, пояснили, що через спеку у дівчинки піднявся тиск і були всі ознаки перегрівання організму. Після надання допомоги стан дитини покращився. Лікарі ще певний час прослідкували за нею, після чого дозволили повернутися додому. Батько та донька щиро подякували поліцейським і медичним працівникам за турботу.

Поліція вкотре закликає громадян уникати перебування на вулиці у найспекотніші години та завжди мати з собою пляшку води. Якщо вам стало зле, то не соромтеся і звертайтеся по допомогу до перехожих, працівників магазинів, телефонуйте на лінії 102 або 103. Варто пояснити ці правила і дітям, які часто бояться звертатися по допомогу та губляться у незвичних для них ситуаціях.