В Херсоні поліцейські затримали чоловіка за вбивство співмешканки

3 месяца назад 0

Подія сталася сьогодні близько опівночі в Антонівці. Наразі 51-річний чоловік перебуває в умовах ізолятора тимчасового тримання. Йому може загрожувати 15 років ув’язнення.
Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу поліції №1 (Дніпровський) Херсонського управління поліції Олександр Воропаєв, після опівночі на екстрений номер «102» зателефонував чоловік. Він повідомив, що сталося вбивство та одразу перервав розмову, не надавши будь-яких додаткових пояснень. На повторні дзвінки чергового поліції абонент не відповідав. 
Тож для перевірки отриманої інформації за адресою в Антонівці, звідки був зафіксований телефонний дзвінок, терміново були направлені екіпаж патрульної поліції та слідчо-оперативна група. На подвір’ї приватного будинку поліцейські побачили чоловіка, який перебував у нетверезому стані.
Поліцейські разом із 51-річним громадянином зайшли до приміщення літньої кухні. Там на підлозі лежало тіло мертвої жінки з тілесними ушкодженнями.

Чоловік розповів правоохоронцям, що загиблою є його 52-річна співмешканка, з якою він проживає близько семи років. Ввечері цивільне подружжя разом розпивало спиртні напої, потім розійшлися по різних кімнатах спати. Але згодом жінка розбудила чоловіка. Між ними виник конфлікт, під час якого чоловік схопив цеглу та завдав співмешканці близько 10 ударів по голові. Від отриманих травм жінка померла. Також під час огляду місця події поліцейські виявили передсмертну записку, яку чоловік написав на ім’я своїх рідних. Однак, завдяки швидкому приїзду поліцейських, громадянин не встиг здійснити самогубство.

Чоловік був затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.