В Херсоні знайшли винного у привласненні бюджетних коштів під час облаштування та ремонту вуличного освітлення

3 года назад 0

Слідчі відділу поліції №2 Херсонського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Херсонської окружної прокуратури завершили досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за фактами незаконного заволодіння бюджетними коштами та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів під час облаштування та ремонту вуличного освітлення в Херсоні.
Обвинуваченим у цих двох кримінальних правопорушеннях є 27-річний директор підрядної організації, яка виконувала ці роботи.
Як повідомила начальник слідства у відділі поліції Юлія Липовець, поліцейські встановили, що в 2019 році Департаментом ЖКГ Херсонської міської ради були укладені кілька договорів з директором підприємства на проведення ремонтних робіт з освітлення внутрішніх дворів багатоповерхівок міста та інших соціальних об’єктів на загальну суму понад 4 мільйони гривень.
Але під час проведення судових будівельно-технічних експертиз з’ясувалося, що до актів прийняття виконаних робіт були внесені завідомо завищені на них витрати, а саме вартість приладів вуличного освітлення, використаних для їх встановлення матеріалів та розрахунок проведених робіт. Таким чином керівником підприємства були незаконно привласнені бюджетні кошти на загальну суму майже 204 тисячі гривень.
Нині досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтями 191 (ч.2) та 366 (ч.1) Кримінального кодексу України завершене. Обвинувальний акт затверджений Херсонською окружною прокуратурою та направлений на розгляд суду.
Відділ комунікації поліції Херсонської області