В ході військових навчань "Об'єднані зусилля – 2020" завершується підготовка до контрудару по супротивнику

4 года назад 0

У Командуванні об'єднаних сил Збройних Сил України, що здійснює управління силами оборони та безпеки в ході стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля – 2020", завершується підготовка до проведення контрудару.

За легендою навчань, упродовж кількох днів підрозділами сил оборони стримано наступальну операцію ворога. При цьому не допущено висадку морських й повітряних десантів противника, а також вжито заходів щодо виводу військових частин та підрозділів з-під ворожих ударів крилатими ракетами морського базування.

Разом із цим детально відпрацьовані питання координації вогневого ураження. В першу чергу — розвідки позицій противника за допомогою безпілотних летальних апаратів і вже після цього, нанесення високоточних ударів по найбільш важливих об’єктах.

Йдеться, про превентивні авіаційні удари й вогневе ураження об'єктів, розташованих у глибині оборони противника, з реактивних систем залпового вогню "Вільха", "Ураган" і ударного оперативно-тактичного середньовисотного безпілотного літального апарату "Bayraktar", а також ураження противника з озброєння бойових машин, реактивної та самохідної артилерії, мінометів та інших вогневих засобів.

Органами управління Національної поліції та Служби безпеки України — вжито заходів контррозвідувального забезпечення та охорони громадського порядку.

Наразі триває узгодження заходів взаємодії наземного, повітряного, морського угрупувань та дій Сил спеціальних операцій щодо проведення контрудару під прикриттям авіації.



Служба зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України