В одній з херсонських лікарень благодійники встановили безперебійну систему живлення

2 месяца назад 0

Українські та іноземні благодійні організації продовжують надавати допомогу Херсону та області. Так, спільними зусиллями благодійників в обласному центрі здійснили інноваційний проєкт із встановлення безперебійної системи живлення в одній з лікарень.

Про це повідомляє  на своїй сторінці в соцмережі.

“Завдяки Фонду громади Херсона “Захист”, а також у плідній співпраці з двома українськими бізнесами, вдалося установити спеціальне обладнання для безперебійного живлення одного із медичних закладів Херсона. Ми дуже вдячні німецькій компанії «Кнауф» і її заводу «Кнауф Гіпс Україна» за фінансову підтримку в більш як пів мільйона гривень, яку надали для купівлі цього обладнання для енергоживлення, а також ТОВ «Соларіті Україна», які надали понад 200 тисяч гривень для можливості підключення цього спецобладнання до мережі”, – зазначила Тетяна Карчевич, директорка департаменту охорони здоровʼя Херсонської ОВА.

Як розповіла Світлана Кулініч, директорка медичного закладу, наданий благодійниками пристрій являє собою десять акумуляторних батарей, кожна потужністю по 5 кВт, а також обладнання, яке перемикає між собою електрику, яка поступає центрально.

“Якщо зникає електропостачання, менш ніж за 20 секунд система перемикається на батареї, а якщо заряд однієї батареї знижується до 30%, система перемикається на генератор. Коли зʼявляється живлення – все стає на свої місця”, – підсумувала Світлана Кулініч.

Директорка медзакладу додала, що під час відключення електроенергії операційна працювала, що є надзвичайно важливим.

Надане обладнання можна підʼєднати до сонячних батарей, використовувати альтернативні джерела живлення, і значить – бути цілком автономними.

У Фонді громади Херсона “Захист” зазначили, що шукають донорів на продовження співпраці.