В окупованих громадах Херсонщини, де немає води, росіяни роздають мешканцям брудну воду

4 недели назад 0

В декількох окупованих росіянами громадах Херсонщини немає централізованої подачі води або ж її подають у жахливому вигляді. Також «волонтери» привозять людям воду, непридатну для використання.

має відповідні фото і відео, які демонструють якість води, що її подають у громадах Генічеського района Херсонщини. Там, де води немає, її привозять «волонтери». Втім, вона завжди коричневого кольору і в брудних пляшках. Росіяни на зауваження місцевих, що це вода жахливої якості, кажуть, що якість цілком притомна — просто тара «трошки брудна».

В той же час, ті самі «волонтери» російським військовим возять цілком придатну для використання — в технічних цілях та для пиття — воду.

Проблема з водою в окупованій Херсонщині доволі гостра. В окремих громадах Генічеського району немає централізованої подачі води — через безгосподарність росіян та їхній пріоритет розміщення військових об'єктів. В той же час, окупаційний ватажок окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо розповсюджує фейки про забруднену воду на правобережній частині Херсонщини.