В Україну знову йде спека: у Міненерго зробили заяву щодо відключень електроенергії

1 месяц назад 0

В Україну за кілька днів може прийти чергова хвиля спеки. Це неминуче призведе до збільшення обсягу енергоспоживання. За таких умов можуть повернутися графіки обмежень, але вони не будуть такими жорсткими, як у липні. Втім, не все залежить від погоди і від прогнозів. Якщо агресор відновить обстріли енергосистеми, то Україна знову може зануритись у тривалі періоди відключень електроенергії.
Про це заявила в ефірі телемарафону заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.
В Україну знову повернеться спека. Синоптики прогнозують на середину серпня прихід чергової хвилі виснажливо високих температур. Щоправда, період спеки не буде таким тривалим, як у липні. Та  все ж, кілька днів може сильно припікати, і тоді енергетикам доведеться повернутись до графіків відключень електроенергії.
Проте відключення не будуть такими тривалими, як у липні. Адже і повітря вже не прогріватиметься до таких температур, і обсяг генерації в Україні зріс за рахунок виходу із планового ремонту атомних енергоблоків.
"Плануємо додати в енергосистему додаткові потужності. Навіть, якщо повернеться спека, сподіваємось, таких відключень, як в липні, у нас не буде. Але треба пам'ятати, що ситуація може змінитися будь-якої миті через потенційні атаки ворога на енергосистему", — повідомила Гринчук.
Отже, якщо таких обстрілів, як були навесні та на початку літа цього року, не буде, то до настання зимових холодів українці не відчуватимуть особливого дискомфорту через відключення електроенергії. Щоправда, взимку графіки вимкнень можуть стати жорсткішими, прогнозують експерти.