ВАКС продовжив обов’язки директорці департаменту Херсонської ОВА

3 месяца назад 0

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 серпня строк дії обов'язків, покладених на директорку департаменту розвитку територій Херсонської обласної військової адміністрації Світлану Васіну. НАБУ і САП підозрює її в організації схеми заволодіння 7,7 млн грн державних коштів.

Таке рішення 11 червня ухвалив ВАКС, повідомляє .

Як відомо, . На неї також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Херсона та Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської областей без дозволу; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншою підозрюваною Мариною Балан та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків.

«Клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрювану (Васіну – ред.), задовольнити. Продовжити підозрюваній (Васіній – ред.) на два місяці — до 11.08.2024, строк дії обов'язків» , – ідеться в рішенні.

Також ВАКС продовжив до 11 серпня строк дії обов'язків, покладених на Балан та Валентина Балана. У них такий самий перелік зобов'язань.

Нагадаємо,  та власницю приватної фірми. За даними слідства, очільник одного з департаментів Херсонської ОВА у змові з власником та керівником приватного товариства організували завищення вартості технічного обстеження 107 об'єктів соціальної інфраструктури (школи, лікарні тощо) у більше ніж 15 разів. Таким чином договір уклали на суму понад 9,9 млн грн, тоді як фактично надані послуги коштували 534 тисяч гривень. У результаті учасники схеми заволоділи коштами резервного фонду Кабінету міністрів на суму понад 7,7 млн грн.