Вхід за пропусками і «сухий закон»: окупаційні заходи у прифронтовій зоні

2 месяца назад 0

«З 1 серпня пропускний режим почне діяти у Каховському муніципальному окрузі, — нагадав у своєму телеграм-каналі окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо. — До 31 серпня його буде введено у Новокаховському міському, Альошкінському, Великолепетиському, Верхньорогачицькому, Голопристанському, Горностаївському муніципальних округах».

Для отримання пропуску, зазначив ставленик окупантів, громадяни, які проживають чи працюють у прифронтовій зоні мають звернутись в окупаційну адміністрацію «округу» з заявою, паспортом, трудовою чи цивільно-правовою угодою, трудовою книжкою. Протягом 10 днів окупанти обіцяють зробити їм пропуск. Носити його обов’язково треба з паспортом, надаючи за першою вимогою окупаційних військових чи поліцаїв. Термін дії такого пропуску не може перевищувати 1 року.

Разом з цим Сальдо знову повернув у так звану 15-кілометрову зону «сухий закон». Неподалік від лінії фронту тепер знову забороняється продавати горілку, вино та інші міцні алкогольні напої, а от пиво, сидр, медовуху та подібне слабоалкогольне питво — чомусь можна. Чому саме, незрозуміло. Як і з пропусками. Для чого окупанти їх запроваджують саме у прифронтовій зоні, а не на всьому лівому березі, наприклад.

«Пропускний режим — він також заради нашої з вами спільної безпеки. Адже живемо і працюємо на лінії бойового зіткнення. Вважай, в умовах фронту», — «пояснив» у своєму телеграм-каналі окупаційний голова Каховського «муніципального округу» Павло Філіпчук. То й що? В умовах фронту вся Херсонщина живе! Але колаборант вперто повторює, що саме жителям його «округу» живеться найнебезпечніше. Для цього, мовляв, він з ними не зустрічається віч-на-віч, а проводить зустрічі в режимі онлайн. «Я пріоритетна мішень для терористичних підрозділів ЗСУ, — несе маячню Філіпчук. —  А якщо відомо про місце, дату і час прийому, то ви також потрапляєте під загрозу обстрілу. Чого ми не можемо допустити».

Схоже, у своїй «пріоритетності» зраднику вдалось переконати і своїх господарів. Адже його «округ» не лише першим отримає пропускний режим, а і, як пише окупаційна «Комсомольская правда», додаткові бюджетні кошти на реалізацію указу Путіна «про збереження традиційних цінностей».

Богдан СТРАЖАК,